Кариера

ТЕРМАЛИФТ ви нуди можности за професионален развој во една возбудлива средина ориентирана кон иднината. Позитивните прегледи во редовните анкети на вработените го потврдуваат тоа. Дознајте повеќе за она што нè прави привлечен работодавач.

Како брзорастечка и меѓународно ориентирана компанија, нудиме перспективи и многу можности за развој. Нашите вработени се движечката сила зад нашиот успех во индустријата за управување со материјали. Ова се однесува како за Менаџментот така и за Техничкиот персонал.

ТЕРМАЛИФТ има многу да понуди, без разлика дали во сервис, дистрибуцијата, развојот, продажбата или во нашата администрација, имаме позиции за секого.

Мисија

Да сме препознаени како прв избор на сите потрошувачи кои имаат потреба за управување со материјали и решенија за складирање на истите, нудејки иновативни производи и квалитетен сервис кој дава додатна вредност на нашите партнери.

Почитување на околината, амбиции и очекување на вработените и нашите партнери, со константна желба за напредок.

Сектори

Во „Термалифт ДД“ моментално има околу 70 вработени, кои работат во следните сектори:

менаџмент

продажба

маркетинг

финансии

сервис

одржување

транспорт

Огласи

ТЕРМАЛИФТ - Има потреба да вработи:

РАКОВОДИТЕЛ НА МОБИЛЕН СЕРВИС

Опис на работно место:

• Прием на позиви од клиенти и сортирање на пријавите по приоритет

• Распределување и контрола на зададената работа

• Проверка на мобилните екипи за извшената работа

• Комуникација со TOYOTA и изнаоѓање на решенија за сложени проблеми

• Одржување на ред и TOYOTA стандарди во процесите, сервисните возила и алатот

• Изготвување извештаи и нивно презентирање кај надредените


Поставеност во организација:

• Директно одговара на Генералниот Менаџер (Директор)

• Раководи со тим од 8 луѓе (Авто-Механичари, Авто-Електричари)


Знаења:

• Индустриски машини (вилушкари, подвижни платформи и сл.) со нивни компоненти (Механика, Хидраулика, Електрика и сл.)

• Комуникација со клиенти

• Менаџирање и контролирање на вработени (подредени)

• Англиски јазик

• Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, Outlook)


Потребно:

• Искуство во областа на механика, сервисирање и организирање од минимум 1 година – Автомобили и индустриски машини)

• Спремност за превземање на одговорност

• Тимска работа

• Возачка дозвола – Б категорија


Компанијата нуди:

• Плата од 45.000 до 61.000 во зависност од покажаниот резултати.

• (Платата е пониска за времетраење на обуката и тест периодот која трае максимум 1 месец)

• Секој ден различен топол оброк

• Обуки и тренинзи во областа која работи (TOYOTA)

• Модерни, Високо квалитетни услови за работа.

• Платени патни трошкови (За кандидати вон Куманово)

• Годишни рекреативни семинари и забави со комапнијата.


Напомена:

• Компанијата се наоѓа во Куманово

• Дневно работно време е од 08.30 до 16.30 часот

• Сабота е неработен ден


Сите што ги поседуваат горенаведените квалификации

СЕ ПОКАНЕТИ ДА АПЛИЦИРААТ

Вашето CV испратете го на filip.d@termalift.com.mkПовеќе

Задачи:

Поправка на вилушкари, подвижни платформи и сл. машини.

Детектирање на кварови / проблеми

Ремонт на мотор и менувач

Одговорен за задолжените алати и опрема.


Потребно: 

Искуство во автомеханика од минимум 2 години

Основно познавање на хидраулика

Основно незадолжително познавање на компјутерска дијагностика

Основно незадолжително познавање на компјутерска дијагностика

Возачка дозвола – Б категорија

Основно незадолжително познавање на Англиски јазик поради обуки во TOYOTA EU


Поставеност во организација:
• Директно одговара на Технички Директор


Компанијата нуди: 

Плата од 36.000 до 48.000 во зависност од покажаниот резултати.

(Платата е пониска за времетраење на обуката / тест периодот – максимум првите 2 месеци)

Платата можно е да биде и повисока од 48.000 во зависност од иновативноста, заинтересираноста и покажаниот резултат.

Обуки и тренинзи во областа која работи.

Модерни, Високо квалитетни услови за работа.

Топол оброк

2 паузи

Платени патни трошоци (вон Куманово)

Годишни рекреативни семинари организирани од компанијата.


Доколку сметате дека ги исполнувате горенаведените услови

Вашето CV испратете го на filip.d@termalift.com.mk

Компанијата се наоѓа во КУМАНОВОПовеќе

Задачи: 

 • Помош при поправка на вилушкари, подвижни платформи и сл. машини.
 • Монтажа и демонтажа на гуми
 • Дефектажа и поправка на рачни палетни вилушкари
 • Асистенција на главните механичари

 Потребно: 

 • Основно познавање на автомеханика
 • Возачка дозвола – Б категорија

 Поставеност во организација: 

 • Директно одговара на Технички Директор

 Компанијата нуди: 

 • Плата од 24.000 до 28.000 во зависност од покажаниот резултати.
 • Платата може да биде и повисока од 28.000 во зависност од иновативноста, заинтересираноста и покажаниот резултат.
 • Можност за напредок во контролор или механичар
 • Обуки и тренинзи во областа која работи.
 • Модерни, Високо квалитетни услови за работа.
 • Топол оброк
 • 2 паузи
 • Платени патни трошоци (вон Куманово)
 • Годишни рекреативни семинари организирани од компанијата.

  

Доколку сметате дека ги исполнувате горенаведените услови

Вашето CV испратете го на filip.d@termalift.com.mk

Компанијата се наоѓа во КУМАНОВОПовеќе

ТЕРМАЛИФТ, Водечка компанија во Македонија за продажба,монтажа, одржување и сервис на патнички , товарни, болничкиресторански и гаражни лифтови


Има потреба да вработи:


ОДРЖУВАЧ НА ЛИФТОВИ


Задачи:

Редовно Одржување на лифтови/платформи во Скопје и околина (Преглед, Подмачкување, Чистење, замена на дотраени делови и сл.)


Поставеност во организација:
• Директно одговара на Менаџер на сектор -одржување и сервис


Потребно: 

Искуство во одржување на лифтови и платформи од мин 2 години

Минимум ССС

Пожелно е познавење на Англиски јазик

Спремност за превземање на одговорност

Тимска работа

Потребно е Возачка дозвола – Б категоријаКомпанијата нуди: 

Плата од 36.000 до 44.000 во зависност од покажаниот резултати. (Платата е пониска за времетраење на обуката)

Платата можно е да биде и повисока од 44.000 во зависност од иновативноста, заинтересираноста и посветеноста.

Обезбедено службено возило

Пробен / тренинг период од максимум 1 месец

Секој ден разновиден оброк

Обуки и тренинзи во областа која работи.

Модерни, Високо квалитетни услови за работа.

Годишни рекреативни семинари и забави со комапнијата.

Можност за напредување
Доколку сметате дека ги исполнувате горенаведените услови

Вашето CV испратете го на  dragan@termalift.com.mk 

 frosina.d@termalift.com.mk

Повеќе
ТЕРМАЛИФТ, Водечка компанија во Македонија за продажба, изнајмување и сервис на нови и репарирани вилушкари и подвижни платформи. Резервни делови, Персонални и Товарни лифтови.
Има потреба да вработи:


ФАРБАР

Задачи: 
• Припрема и фарбање на вилушкари и делови од вилушкари и машини
• Одговорен за задолжените алати ,опрема и машини за работи и за истите лично се грижи.
• Одржување на работната средина и хигиена на локација  на која  ги  извршува работните задачи.
Потребно: 
• Пожелно искуство во фарбање со пиштол на било какви машини, метални конструкции и слично
• Тимска работа
• Возачка дозвола – Б категорија
Поставеност во организација: 
• Директно одговара на Технички Директор
Компанијата нуди: 
• Плата од норматив – според квалитет и кванитет на исфарбани вилушкари се одредува платата
Просечно, од 31.000 до 56.000 денари (НЕТО ПЛАТА) во зависност од покажаниот резултати, квалитет и квантитет на исфарбани машини
Платата можно е да биде и повисока од 56.000 во зависност од иновативноста, заинтересираноста и покажаниот резултат.
• Платени патни трошкови (за вработени вон Куманово)
• Секој ден различен топол оброк
• Обуки и тренинзи во областа која работи.
• Модерни, Високо квалитетни услови за работа.
• Годишни рекреативни семинари и забави организирани од комапнијата.
Сите што ги поседуваат горенаведените квалификации

СЕ ПОКАНЕТИ ДА АПЛИЦИРААТ

Напомена:
• Апликациите без назнака за кое работно место аплицираат НЕМА да бидат разгледани!
• Компанијата се наоѓа во Куманово
• Дневно работно време е претпладне, од 08.30 до 16.30 часот, од понеделник до петок и секоја втора сабота од 8:30 до 15:00


Вашето CV испратете го на filip.d@termalift.com.mk  -   office@termalift.com.mk


Повеќе

ТЕРМАЛИФТ, Водечка компанија во Македонија за продажба, изнајмување и сервис на нови и репарирани вилушкари и подвижни платформи. Резервни делови, Персонални и Товарни лифтови.
Има потреба да вработи:
ЕЛЕКТРИЧАР / ЕЛЕКТРОНИЧАР

Задачи: 
• Сервисирање на електрични вилушкари и подвижни платформи
• Компјутерска дијагностика и сетирање
Потребно: 
• Искуство во Автоелектрика / Електроника од минимум 1 година
• Англиски јазик
• Возачка дозвола – Б категорија
• Основно познавање на Англиски јазик поради обуки во TOYOTA EU и работа со компјутерски програми
• Искуство со компјутер и дијагностички програми


Поставеност во организација: 

• Директно одговара на Технички Директор


Компанијата нуди: 

• Плата од 56.000 до 61.000 во зависност од покажаниот резултати. (Платата е пониска за времетраење на обуката и тест периодот која трае максимум 1 месец)
• Платата можно е да биде и повисока од 61.000 во зависност од иновативноста, заинтересираноста и посветеноста.
• Обуки и тренинзи во областа која работи.
• Модерни, Високо квалитетни услови за работа.
• Топол оброк
• 2 паузи 
• Платени патни трошоци (за вработени вон Куманово)
• Годишни рекреативни семинари организирани од комапнијата.

Доколку сметате дека ги исполнувате горенаведените услови
Вашето CV испратете го на filip.d@termalift.com.mk / office@termalift.com.mk
Компанијата се наоѓа во КУМАНОВО


Повеќе
ТЕРМАЛИФТ, Водечка компанија во Македонија за продажба, изнајмување и сервис на нови и репарирани вилушкари и подвижни платформи. Резервни делови, Персонални и Товарни лифтови.
Има потреба да вработи:
СИСТЕМ АДМИНИСТРАТОР

Задачи:
• Одржување на постоечка ИТ опрема ( сервер, компјутери, принтери, рутери, back-up  и сл. )
• Одржување и подобрување на интерна мрежна структура и акаунти
• Конфигурирање и одржување на мрежната инфраструктура
• Одржување на e-mail серверите


Потребно:
• Завршено високо образование
• Познавање на Windows
• Добро познавање на англиски јазик
• Познавање на Microsoft Office
• Возачка дозвола од Б категорија

Поставеност во организација:
• Директно одговара на Технички Директор

Компанијата нуди:
• Плата од 43.000 до 49.200 во зависност од покажаниот резултати.
• Платата може да биде и повисока од 49.200 во зависност од иновативноста, заинтересираноста и покажаниот резултат.
• Обуки и тренинзи во областа која работи.
• Модерни, Високо квалитетни услови за работа.
• Топол оброк
• 2 паузи 
• Платени патни трошоци (вон Куманово)
• Годишни рекреативни семинари организирани од компанијата.

Доколку сметате дека ги исполнувате горенаведените услови
Вашето CV испратете го на filip.d@termalift.com.mk, office@termalift.com.mk
Компанијата се наоѓа во КУМАНОВО


Повеќе

Аплицирај

Работна позиција *
Прикачете CV
Лични информации

Образование

Работно искуство
Останати квалификации и способности
Социјални вештини

ПРОЦЕС НА РЕПАРАЦИЈА

ГАРАНЦИЈА 6 МЕСЕЦИ / 400 РАБОТНИ СААТИ

Прием Контрола
Репарација Контрола
Лимарија и фарбање Контрола
Изложбен салон Контрола
Испорака

БРЕНДОВИ

Toyota
Mitsubishi
Komatsu
Nissan
TCM
Linde
Caterpillar
BT
Shinko
Sumitomo-Yale
Baumann
Genie
JLG
Skyjack
HAKO
UniCarriers Nissan