Приклучоци

Вилушкар може да се користи како повеќенаменска и разновидна машина, на пример, во зима за отстранување на снег или за транспорт на разни видови на материјали габаритни или мали. Инсталирање приклучоци ја проширува функционалноста на кој било вилушкар. Приклучоците се достапни за секаков вид на вилушкари, телескопски вилушкари, контејнерски вилушкари, странични натоварувачи, кои работат на механички, електрични, хидраулични или пневматски погон.

Ако имате потреба од специјална манипулација на товар како ротирање, истурање, притискање, манипулација со две палети и слични потреби, ние ви нудиме разновидни уреди наменети за истите>

✔️ Уред за странично поместување - овозможува поместување на виљушките без поместување на виљушкарот и надминување на тешкотиите при позиционирање на товарот пред фрлање. Заштедува време, гориво и гуми на вилушкарот.

✔️ Позиционери на вилушки - положбата на вилушката ја зголемува брзината на ракување со товарот, како и безбедноста. За неколку секунди, возачот може да го прилагоди одвојувањето на вилушките и да ги приспособи на секое оптоварување и сите големини на палети.

✔️ Шепи за хартија - се користат за товарење товарни камиони од задната страна. Паралелното отворање/затворање на контактните ногарки овозможува работа со различни ролери.

✔️ Картонски шепи - се користат за манипулирање со непалетизирани товари како што се картони и други уреди и овозможуваат поефикасно користење на просторот во магацините и камионите. Картонските шепи се опремени со големи гумени контактни рачки за подобро држење на уредот или картонските кутии. Тенкиот профил на шепата и подвижните вилушки помагаат за подобро држење.

✔️ Уред за повеќе палети - овој тип на уред е погоден за прехранбена индустрија, каде што е неопходно брзо ракување со голем обем на производство. Кога вилушките се повлекуваат, ширината на уредот не ја надминува ширината на вилушките.

✔️ Шепи за ролни - за подигање бали, на пример хартија, волна или памук. Подигнувањето без палети заштедува време и пари.

✔️ Ротатори - хидраулични уреди кои додаваат ротациони движења на вилушките на вилушкарoт. Тие можат да се ротираат за 360 степени во двете насоки. Ротаторите се користат за истовар на различни видови контејнери и корпи.

✔️ Специјални уреди - нудиме различни специјализирани уреди за сите специфични потреби и барања во индустријата.

Капацитетот на вилушкарот може да варира во зависност од тоа колку е тежок приклучокот. Треба секогаш да се има претпазливост кога се користат разни приклучоци, земајќи го предвид нивниот центар на гравитација. Притоа вилушкарите опремени со приклучоци треба да ги управуваат само со искусни возачи.


Контакт

Ваши податоци:


Податоци за приклучок:


ПРОЦЕС НА РЕПАРАЦИЈА

ГАРАНЦИЈА 6 МЕСЕЦИ / 400 РАБОТНИ СААТИ

Прием Контрола
Репарација Контрола
Лимарија и фарбање Контрола
Изложбен салон Контрола
Испорака

БРЕНДОВИ

Toyota
Mitsubishi
Komatsu
Nissan
TCM
Linde
Caterpillar
BT
Shinko
Sumitomo-Yale
Baumann
Genie
JLG
Skyjack
HAKO
UniCarriers Nissan